Kilder du kan stole på

Hvordan vi leverer troværdig, tilgængelig og reel viden

Alternativ behandling er for nogle et kontroversielt emne, fordi der historisk ikke har været samme dokumenteret effekt og evidens, som ved traditionel lægevidenskabelig behandling. I dag er der dog i stigende grad forskning der viser dokumenterede effekter ved visse typer alternativ behandling.

Hos MineAlternativer.dk er vores ambition at give dig troværdig, tilgængelig og præcis information, så du er rustet til at tage vare på dit helbred og dit velvære. Vi har en proces hvor vi manuelt gennemgår kilder for at sikre, at vi giver dig den bedst mulige information.

Når vi henviser til kilder vil du kunne se dette symbol ud for linket, når der er tale om en troværdig kilde: ✅
Så når du ser det symbol ud for et link, betyder det at kilden er baseret på videnskabelige undersøgelser, fra verificerede ekspertkilder, offentlige myndigheder eller kilder der generelt er konsensus om er pålidelige.

Du kan også støde på links der ikke har dette symbol. Det betyder ikke nødvendigvis at kilden er utroværdig, men blot at vi ikke har kunnet verificere informationen i samme grad eller hvis det er henvisninger til interesseorganisationer eller lignende.

I alle tilfælde er det vores mål kun at levere reelle informationer, og være med til at bekæmpe misinformation.

Troværdige kilder

Til at skabe gennemsigtighed & tryghed

Herunder kan du finde en liste med de troværdige kilder vi henviser til i vores artikler. Det skal ikke ses som udtryk for at det kun er disse kilder der er troværdige, og listen vil løbende blive opdateret når vi udgiver nyt indhold.

Er der kilder du mener vi bør tilføje listen, eller kilder hvis troværdighed du vil anfægte, så er du altid meget velkommen til at kontakte os. Så går vi altid gerne i dialog, og tilføjer eller fjerne kilder i de tilfælde det giver mening i forhold til vores redaktionelle retningslinjer.

Troværdig kilde
American Family Physician (AFP) American Family Physician (AFP) er det redaktionelt uafhængige, peer-reviewede og evidensbaserede medicinske tidsskrift udgivet af "American Academy of Family Physicians".
Gå til kilde
Troværdig kilde
American Journal Of Medicine American Journal of Medicine er et fagfællebedømt medicinsk tidsskrift og det officielle tidsskrift for Alliance for Academic Internal Medicine. Det blev etableret i 1946. Tidsskriftet udgives hver måned af Elsevier under dets Excerpta Medica-forlag.
Gå til kilde
Troværdig kilde
BCM (biomedcentral.com) BioMed Central (BMC) er en UK-baseret, videnskabelig open access-udgiver, der producerer over 300 peer-reviewede videnskabelige tidsskrifter.
Gå til kilde
Troværdig kilde
CDC (Centers for Disease Control and Prevention) Centers for Disease Control and Prevention (CDC) er det nationale folkesundhedsagentur i USA.
Gå til kilde
Troværdig kilde
Dagens Medicin Dagens Medicin udkommer til de danske læger, og har derudover andre sundhedsprofessionelle, sygehuschefer, politikere og andre beslutningstager i sundhedssektoren som målgruppe.
Gå til kilde
Troværdig kilde
Dansk Sygeplejeråd Dansk Sygeplejeråd er en partipolitisk uafhængig fagforening for sygeplejersker, der indeholder et bladarkiv med en række online, evidensbaserede artikler om sundhedsrelaterede emner
Gå til kilde
Troværdig kilde
Europe PMC Europe PubMed Central er et arkiv med åben adgang, som indeholder millioner af biomedicinske forskningsværker. Det var kendt som UK PubMed Central indtil 1. november 2012.
Gå til kilde
Troværdig kilde
Frontiers in Immunology Et peer-reviewed, open access-tidsskrift i immunologi, adaptiv immunitet, medfødt immunitet, klinisk immunologi og molekylær immunologi.
Gå til kilde
Troværdig kilde
Harvard Health Publishing Harvard Health publishing er en forbruger-sundhedsuddannelses-afdelingen på Harvard Medical School (HMS). Publikationerne herfra består af ekspertisen fra 11.000+ fakultets læger på HMS, såvel som verdensberømte tilknyttede hospitaler, for at levere autoritative, pålidelige og handlingsrettede sundhedsoplysninger til deres globale publikum
Gå til kilde
Troværdig kilde
Hvidovre Hospital Hvidovre Hospital er med deres 3.900 ansatte med til at sikre sundhed og livskvalitet for mere end 500.000 borgere i den sydlige del af Region Hovedstaden.
Gå til kilde
Troværdig kilde
illume fertility Illume Fertility har specialiseret sig i behandling af infertilitet, herunder assisteret reproduktionsteknologi som intrauterin insemination, in vitro fertilisering og præ-implantation genetisk testning. Illume Fertility er Fairfield Countys største fertilitetsklinik og ægdonationscenter og ledes af otte bestyrelsescertificerede reproduktive endokrinologer
Gå til kilde
Troværdig kilde
JCF journal of cardiac failure Journal of Cardiac Failure (JCF) udgiver videnskab af højeste kvalitet inden for hjertesvigt med fokus på mangfoldighed, lighed og inklusion, mentorskab, tværfaglige partnerskaber og patientcentrering. Publicerede artikler spænder over originalt efterforsker-initieret arbejde til state-of-the-art anmeldelser, retningslinjer og videnskabelige udtalelser, ekspertperspektiver, projekter i tidlig karriere og praktikanter, patient- og patient-partnerfortællinger
Gå til kilde
Troværdig kilde
Journal of Midwifery & Reproductive Health Journal of Midwifery & reproductive Health er et peer-reviewed og evidensbaseret sundhedstidsskrift for jordemødre og sygeplejersker, der dækker jordemoderfaget og kvinders sundhed. Det er det officielle tidsskrift for American College of Nurse-Midwives. Det var tidligere kendt som Journal of Nurse-Midwifery, og blev udgivet af Elsevier.
Gå til kilde
Troværdig kilde
Lægeforeningen Lægeforeningen er den faglige interesseorganisation for læger i Danmark
Gå til kilde
Troværdig kilde
lex.dk På lex.dk finder du opslagsværkerne Den Store Danske og Trap Danmark og en række andre specialværker, der dækker bredt - fra Danmarks oldtid og Danmarkshistorien over Dansk Biografisk Leksikon og Gyldendals Teaterleksikon til Symbolleksikon og Historien om børnelitteratur.
Gå til kilde
Troværdig kilde
Mayo Clinic Mayo Clinic er et amerikansk nonprofit akademisk medicinsk center med fokus på integreret sundhedspleje, uddannelse og forskning.
Gå til kilde
Troværdig kilde
MDPI Multidisciplinary Digital Publishing Institute MDPI (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) udgiver over 390 peer-reviewed, open access-tidsskrifter. MDPI er den største open access-udgiver i verden og den femtestørste udgiver samlet set med hensyn til udgivelse af tidsskrifter.
Gå til kilde
Troværdig kilde
Medical News Today Medical News Today er en webbaseret forretning for medicinsk information og nyheder, målrettet både den brede offentlighed og læger. Alt udsendt indhold er tilgængeligt online (>250.000 artikler fra januar 2014), og den tidligste tilgængelige artikel er fra maj 2003. Hjemmesiden blev grundlagt i 2003 af Alastair Hazell og Christian Nordqvist. Nøjagtighed er afgørende. Avisens redaktører og skribenter sikrer, at hver artikel, der udgives, gennemgår en brancheførende anmeldelsesproces
Gå til kilde
Troværdig kilde
Medicin.dk Medicin.dk er en anerkendt platform for struktureret, opdateret og videnskabelig information om medicin.
Gå til kilde
Troværdig kilde
Nada Danmark Nada Danmark tilbyder kurser og er det eneste sted i Danmark der tilbyder certificering af NADA behandlere
Gå til kilde
Troværdig kilde
National Center for Complementary and Integrative Health (NCCIH) National Center for Complementary and Integrative Health (på dansk: Det Nationale Center for Komplementær og Integrativ Sundhed) (NCCIH) er en amerikansk myndighed, som undersøger komplementær og alternativ medicin (KAM). Det er en myndighed under det amerikanske sundhedsministerie.
Gå til kilde
Troværdig kilde
National Institute for Health and Care Excellence (NICE) National Institute for Health and Care Excellence (NICE) er et offentligt institut under Department of Health and Social Care i England.
Gå til kilde
Troværdig kilde
National Institute on Aging (NIA) National Institute on Aging (NIA) er et amerikansk institut, der arbejder videnskabeligt med emner der har at gøre med aldring og forlængelse af sunde og aktive år. NIA hører under den amerikanske sundhedsstyrelse.s
Gå til kilde
Troværdig kilde
National Institutes Of Health National Institutes of Health, almindeligvis omtalt som NIH, er det primære agentur for den amerikanske regering, der er ansvarlig for biomedicinsk og folkesundhedsforskning. Det blev grundlagt i slutningen af ​​1880'erne og er nu en del af United States Department of Health and Human Services
Gå til kilde
Troværdig kilde
National Library of Medicine (NLM) National Library of Medicine (NLM), drives af den amerikanske stat og er verdens største medicinske bibliotek.
Gå til kilde
Troværdig kilde
NCCIH Highly respected database from the National Institutes of Health
Gå til kilde
Troværdig kilde
Netdoktor Netdoktor er en omfattende online ressource, der tilbyder pålidelige, læge-godkendte data om sundhed, sygdomme og behandlinger.
Gå til kilde
Troværdig kilde
NHS National Health Service (NHS) er paraplybetegnelsen for de offentligt finansierede sundhedssystemer i Storbritannien
Gå til kilde
Troværdig kilde
Nursing Times Nursing Times er et websted og et månedligt magasin for sygeplejersker, som udgives i Storbritannien. Den dækker original sygeplejeforskning og bedste praksis for sygeplejersker på alle stadier i deres karriere, samt daglige nyheder, meninger og anden information, der er relevant for sygeplejefaget.
Gå til kilde
Troværdig kilde
Oxford Academic Oxford Academic giver både fakultetet og studerende en problemfri vej til de mest nøjagtige og pålidelige ressourcer til en række akademiske emner.
Gå til kilde
Troværdig kilde
Region Sjælland Region Sjællands hjemmeside har til formål at holde borgere informeret om Region Sjællands aktiviteter, initiativer og beslutninger. Her findes blandt andet evidensbaseret sundheds information.
Gå til kilde
Troværdig kilde
Retsinformation.dk Retsinformation er statens juridiske online informationssystem. Retsinformation.dk sikrer, at der findes ét sted, hvor borgere, virksomheder, offentlige myndigheder mv. kan få adgang til gældende lovgivning i Danmark.
Gå til kilde
Troværdig kilde
SAGE journals SAGE journals udspringer af SAGE Publishing, som er et amerikansk uafhængigt forlag, grundlagt i 1965. Forlaget udgiver mere end 1000 tidsskrifter og 800 bøger om om året, opslagsværker og elektroniske produkter, der dækker erhvervslivet, humaniora, samfundsvidenskab, videnskab, teknologi og medicin
Gå til kilde
Troværdig kilde
ScienceDirect ScienceDirect er en hjemmeside som giver adgang til en stor database af videnskabelige og medicinske publikationer fra det hollandske forlag Elsevier. Siden hoster indhold fra mere end 4.000 akademiske tidsskrifter, som er inddelt i hoved sektionerne: Fysisk videnskab og teknik, biovidenskab samt sundheds- og samfundsvidenskab
Gå til kilde
Troværdig kilde
SEMANTIC SCHOLAR Semantic Scholar er et kunstig intelligensdrevet forskningsværktøj til videnskabelig litteratur udviklet på Allen Institute for AI og udgivet offentligt i november 2015. Det bruger fremskridt inden for naturlig sprogbehandling til at give resuméer til videnskabelige artikler
Gå til kilde
Troværdig kilde
skat.dk skat.dk er Skatteforvaltningens digitale indgang til selvbetjening og vejledning om skatter og afgifter. Her finder du som borger eller virksomhed vejledning og adgang til selvbetjeningsløsninger på skatte- og afgiftsområdet.
Gå til kilde
Troværdig kilde
SpringerLink SpringerLink er verdens mest omfattende online samling af videnskabelige, teknologiske og medicinske tidsskrifter, bøger og opslagsværker.
Gå til kilde
Troværdig kilde
Statens Institut for Folkesundhed Statens Institut for Folkesundhed er et dansk forskningsinstitut, der beskæftiger sig med folkesundhedsvidenskabelig forskning.
Gå til kilde
Troværdig kilde
Styrelsen for Patientsikkerhed Styrelsen for Patientsikkerhed (en del af Sundhedsministeriet). De fører det overordnede tilsyn på sundhedsområdet, yder sundhedsfaglig rådgivning og arbejder med læring på tværs af sundhedsvæsenet.
Gå til kilde
Troværdig kilde
Sundhed.dk Bag sundhed.dk står den danske stat, regioner og kommuner.
Gå til kilde

Videnspanel

Kvalitetssikre indholdet der udgives

Kurt Lindekilde

Læge, spirituel coach, underviser og forfatter
6
6 Erhvervserfarringer
2
2 Uddannelser
4
4 Undervisningsroller
2
2 artikler/debat
1
1 Bogpublikationer