Ofte stillede spørgsmål til Akupunktur

Hvad er Akupunktur?

Akupunktur er en gammel traditionel kinesisk medicin, der involverer indføring af tynde nåle på strategiske punkter i hud og muskler. Teknikkens oprindelige formål er at balancere strømmen af livsenergi (Qi), som menes at flyde igennem kroppen, og dermed aktivere kroppens egen helbredelsesproces.  I modsætning hertil, ser mange vestlige behandlere akupunkturpunkterne som steder til at stimulere nerver, muskler og bindevæv. Akupunktur er en af de mest anvendte og anerkendte alternative behandlingsformer, ikke mindst i det danske sundhedsvæsen, og bruges til behandling af en lang række både somatiske og psykiske symptomer.

Ofte stillede spørgsmål til Hypnose

Hvad er Hypnose?

Hypnose er en ændret tilstand af bevidsthed og øget afslapning, der giver mulighed for forbedret fokus og koncentration. Den kan være en effektiv alternativ behandling af fysiske og psykiske lidelser, hvilket er understøttet af forskning. Hypnose kan bruges til blandt andet behandling af ting som angst, traumer, lindre smerte, hjælpe med rygestop og en lang række andre tilstande. Behandlingen foregår ved at behandleren guider klienten verbalt ind i en trancetilstand, hvor dele af klientens bevidsthed bliver sat ud af spil.

Ofte stillede spørgsmål til Kinesiologi

Hvad er Kinesiologi?

Kinesiologi betyder ‘læren om bevægelse’ og er en alternativ behandling der bygger på en holistisk tilgang til kroppen. Her benyttes muskel overvågning til at se på ubalancer, der kan forårsage sygdom i kroppen. Behandlingen har til formål at opdage og korrigere ubalancer, der kan relateres til stress, ernæring eller mindre skader, og ikke mindst hjælpe kroppens naturlige helingsproces. 

Ofte stillede spørgsmål til Kraniosakral

Hvad er Kraniosakral?

Kraniosakralterapi handler om at fjerne spændinger og blokeringer i kroppen ved hjælp af tryk og blid korrigering på kraniet, udspænding af kranie leddene og mobilisering af knogler. Derudover har ansigt, rygsøjle og korsbenet en central rolle i kraniosakralterapi. 

Ofte stillede spørgsmål til Kropsterapi

Hvad er Kropsterapi?

Kropsterapi er en bred betegnelse for holistiske behandlere, der bygger deres behandlinger på teorien om at krop og sind hænger sammen.
Den arbejdes på at løsne spændinger og ubalancer i kroppen, hvor flere metoder anvendes, blandt andet massage og tryk på akupunkter. Kropsterapi behandler og arbejder med både krop og sind. Behandlingen starter som regel med en samtale, hvor behandleren spørger ind til problematikken. Derefter arbejdes der blandt andet med kroppens åndedræt og nervesystem.

Ofte stillede spørgsmål til Massage

Hvad er Massage?

Massage som begreb stammer fra Kina og kan spores tilbage til 3000 f.Kr.  Trods massagens udbredelse, falder den stadig i kategorien ‘alternativ behandling’. Behandlingen sker typisk ved at massøren stryger, strækker og trykker på kroppen, for at løsne op i spændinger og forbedre blodomløbet. Der kan behandles for en lang række ting, som muskelspændinger, skader, psykiske ubalancer, generel velvære m.v. Der er god evidens for at massage er effektiv til smertelindring og psykisk velvære. 

Ofte stillede spørgsmål til MineAlternativer.dk Kontrolpanelet

Hvad er MineAlternativer.dk Kontrolpanelet?

Hvad er MineAlternativer kontrolpanel? Når du oprette en behandlerprofil, oprette vi også en konto til din profil. Det gør at du selv kan logge ind i kontrolpanelet og håndtere din profil, og sikre den er opdateret med de rette informationer. Pssst, det er helt gratis

Ofte stillede spørgsmål til Zoneterapi

Hvad er Zoneterapi?

Zoneterapi (Refleksologi) er en type massage, som arbejder ud fra teorien om, at specifikke dele af foden eller håndfladen er forbundet med forskellige dele af kroppen, og at tryk og massage af kortlagte punkter på fødder og hænder, giver lindring af lidelser i den relaterede del af kroppen. Zoneterapi kan være effektiv i behandlingen af en lang række lidelser og er den tredje mest anvendte type alternativ behandling i Danmark.